1. Anasayfa
  2. Dünya

Kuzey Makedonya’da yangınlarla mücadele için hükümet orduyu harekete geçirerek, ülkede 30 günlük “kriz durumu” ilan etti

Kuzey Makedonya’da yangınlarla mücadele için hükümet orduyu harekete geçirerek, ülkede 30 günlük “kriz durumu” ilan etti

Kuzey Makedonya’da yangınlarla mücadele için hükümet orduyu harekete geçirerek, ülkede 30 günlük “kriz durumu” ilan etti.

Dünyada birçok ülke aşırı sıcakların neden olduğu orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınlara müdahalenin devam ettiği Kuzey Makedonya’da hükümet orduyu görevlendirdi. Ormanlık alanlara girişin yasak olduğu ülkede 30 günlük “kriz hali” ilan edildi. Kriz Yönetim Merkezi, ülkede 10 aktif yangın olduğunu duyurdu.

Ülkenin doğusundaki Koçana kasabasındaki ormanlık alanları yakan yangının büyük bir kısmı 2 Ağustos gecesi kontrol altına alındı. Halk, hükümeti yangınla mücadele çalışmaları için helikopter ve uçak göndermeye çağırdı.

Yangınların Koçana beldesinin birçok noktasında ve kuzeyde Staro Nagoricane, doğuda Delcevo ve Pehçevo’da devam ettiği belirtildi. Staro Nagoricane’de çıkan yangınlarda yüzlerce hektar arazi, araç ve ev küle döndü. Yunanistan sınırına yakın Makedonski Brod ve Valandovo bölgelerinde orman yangınlarının çıktığı öğrenildi. Ülkenin birçok noktasında itfaiye ve gönüllülerin katılımıyla çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

Staro Nagoricane bölgesindeki Chelopek köyünde evi yanan bir kadının kayıp olduğu bildirildi. Polisten yapılan açıklamada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.