1. Anasayfa
  2. Dünya

Brezilya’da Talihsiz Bir Olay: 81 Yaşındaki Kadının 56 Yıl Önceki Dış Gebelik Sonucu Ölümü

Brezilya’da Talihsiz Bir Olay: 81 Yaşındaki Kadının 56 Yıl Önceki Dış Gebelik Sonucu Ölümü

Brezilya’da Talihsiz Bir Olay: 81 Yaşındaki Kadının 56 Yıl Önceki Dış Gebelik Sonucu Ölümü

Brezilya’da, 81 yaşındaki Daniela Vera’nın 56 yıl önceki dış gebeliğin ardından karnında kalan fetüsün alınması için yapılan ameliyat sonrasında hayatını kaybetmesi, üzüntüyle karşılandı.

Daniela Vera’nın gençliğinde farkında olmadan dış gebelik geçirmiş olması ve yıllarca mide ağrısı şikayetlerinin doktorlar tarafından görmezden gelinmesi, trajik sona yol açtı.

10 Mart’ta bir sağlık merkezine başvuran Daniela, su enfeksiyonu tedavisi gördü ve daha sonra başka bir hastaneye yönlendirilerek 3D taramaları yapıldı. Bu taramalar, 56 yıl önceki dış gebelik durumunu ve fetüsün etrafında kireçlenme olduğunu ortaya çıkardı. Ne yazık ki, 7 çocuk sahibi olan Daniela’nın durumu, son taramalar yapıldıktan sonra ancak fark edilebildi.

Ameliyat sonrasında Daniela, yoğun bakıma alındı ve enfeksiyon geçirdikten sonra 15 Mart’ta hayatını kaybetti.

Ponta Pora Hastanesi sağlık bölümü başkanı Dr. Patrick Dezir, Daniela’nın durumunu şu sözlerle açıkladı: “Hastada akut ağrı veya büyük bir kanama olmamasına rağmen, teşhis gözden kaçtı ve kadının karnında kalan yabancı cisim yıllarca bulunduğu yerde kireçlenmişti.”

Daniela’nın bir çocuğu olan Rosely Almedia, annesinin yaşlı olmasından ve doktora gitmeyi sevmemesinden dolayı gerekli taramaları yaptırmadığını belirtti. Rosely, annesinin yıllardır karın ağrılarından şikayetçi olduğunu ve bazen kendini hasta hissettiğini, ancak bunun nedeninin anlaşılamadığını dile getirdi.

Benzer bir olay 2013 yılında Kolombiya’da yaşanmıştı; 82 yaşındaki bir kadının karnında yıllarca kalan 40 yaşındaki bir taş bebek, ameliyatla alınana kadar onlarca yıl boyunca varlığı fark edilmemişti. Bu tür olaylar, tıbbın hala anlaşılamayan ve çözümü zor bazı sıra dışı durumlarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir.