1. Anasayfa
  2. Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Önemli Duyuru: 1 Nisan Tatil Edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Önemli Duyuru: 1 Nisan Tatil Edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Önemli Duyuru: 1 Nisan Tatil Edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine “Mahalli İdareler Genel Seçimleri” konulu bir yazı gönderdi. Bu yazıda, eğitim kurumlarının, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde asıl işlevlerinden farklı bir şekilde seçmenlere oy kullanma imkanı sunacak şekilde hazırlandığı ifade edilerek yeni bir karar alındığı bildirildi.

Tatil Kararı Alındı: 1 Nisan 2024

Yazıda vurgulanan bir diğer nokta ise, seçimlerin özelliğinden kaynaklı olarak oyların sayım işleminin akşam geç saatlerde tamamlandığı aktarılarak bu durumun ise eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim-öğretime hazır hale getirilmesini engellediğinden tatil kararı alındığı paylaşıldı. Bu nedenle, 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi bakımından tatil edildiği ifade edildi.

Görevlerini Yapmış Sayılacaklar

Yazıda ayrıca, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 1 Nisan 2024 Pazartesi gününde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacakları belirtildi. Bu durumun, öğretmenlerin haklarının korunması adına önemli olduğu vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin eğitim kurumları üzerindeki etkileri ve alınan tatil kararı detaylı bir şekilde açıklandı. Bu kararın, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi ve eğitim kalitesinin korunması adına önemli olduğu belirtildi.