1. Anasayfa
  2. Gündem

Depremler Üzerine Uzman Uyarısı: Bilgilendirme Yetersiz!

Depremler Üzerine Uzman Uyarısı: Bilgilendirme Yetersiz!

Depremler Üzerine Uzman Uyarısı: Bilgilendirme Yetersiz!

Son zamanlarda Marmara Bölgesi’nde yaşanan art arda depremler, bölge halkını endişelendirirken uzmanların da dikkatini çekiyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanan depremlere dair yapılan bilgilendirmelerin yetersizliğine dikkat çekerek önemli bir uyarıda bulundu.

Çanakkale depremi sonrasında medya kuruluşlarının uzmanlarla yapılan röportajlara yeterli süre ayırmadığını ifade eden Ercan, bu durumun deprem hakkında kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi zorlaştırdığını belirtti. Kendisinin deprem bilimcisi olarak verdiği bilgilerin yeterince dikkate alınmadığını ve kamuoyuna aktarılmasının sağlanmadığını vurguladı.

Ercan, özellikle televizyon kanallarında deprem konusunun yeterince ilgi görmediğini dile getirerek, spor müsabakalarının maç yorumları kadar önemsenmediğini ifade etti. Kısıtlı süreler içinde kompleks bir konuyu açıklamanın mümkün olmadığını ve bu durumun halkın doğru bilgilendirilmesini engellediğini belirtti.

Sosyal medya hesabından da konuya ilişkin bir paylaşım yapan Ercan, ülkede deprem gibi hayati öneme sahip bir konunun yeterince önemsenmediğine dikkat çekti. İstanbul, Çanakkale, Bursa, Yalova, Balıkesir gibi potansiyel risk altındaki bölgelerin diken üstünde olduğunu ve bu durumun ciddi bir kamuoyu bilinci ve hazırlığı gerektirdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın uyarıları, deprem gibi hayati öneme sahip konuların doğru şekilde ele alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Medya kuruluşlarının ve toplumun, uzmanların görüşlerine ve uyarılarına daha fazla dikkat etmesi, deprem gibi potansiyel risklerle başa çıkabilmek adına hayati önem taşıyor. Bu bağlamda, deprem konusunda bilinçlendirme çalışmalarının ve doğru bilgilendirmenin artırılması gerekmektedir.