1. Anasayfa
  2. Gündem

2024 LGS Başvuruları Başladı: İşte Tarihler ve Detaylar

2024 LGS Başvuruları Başladı: İşte Tarihler ve Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için başvurular başladı! 2 Haziran’da gerçekleştirilecek olan LGS’ye girmek isteyen öğrenciler, e-Okul üzerinden 29 Mart’a kadar isteğe bağlı olarak başvuru yapabilecekler. Üstelik, bu sene başvuru ücreti alınmayacak. İşte, LGS başvuruları ve sınav detaylarına dair önemli bilgiler:

Başvuru İşlemleri:

LGS başvuruları 18 Mart Pazartesi günü ile 29 Mart Cuma günü arasında, “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak. Önceki yıllarda otomatik olarak yapılan başvuruların aksine, bu sene öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda başvuru yapmaları gerekecek. Okul müdürlükleri, öğrencilere başvuru işlemleri konusunda rehberlik edecekler. Yurt dışında e-Okul sistemi bulunmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını kılavuzdaki formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamdan takip edebilecekler.

LGS Sınavı Hakkında:

  • LGS sınavı, 2 Haziran 2024 tarihinde il ve ilçelerde belirlenen okullarda gerçekleştirilecek.
  • Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.
  • Sınavda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 90 soru sorulacak.
  • Sınavın birinci oturumu saat 9.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak.
  • Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek.

Daha Fazla Bilgi için:

LGS’ye girecek öğrenciler için başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte heyecan dorukta! Öğrencilerin başvurularını zamanında yapmaları ve sınav sürecine hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.