1. Anasayfa
  2. Dünya

Boise Havalimanında Çöken Hangarda 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Yaralandı

Boise Havalimanında Çöken Hangarda 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Yaralandı

Boise Havalimanında Çöken Hangarda 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Yaralandı

Boise kentindeki havalimanında özel bir firmanın inşaatını yaptığı hangarın çökmesiyle ilgili olarak kent yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde alınan bir ihbarın ardından yaşanan trajik olayın sonuçları duyuruldu. Çökme sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı. Açıklamada, yaralılardan 5’inin durumunun kritik olduğu ifade edildi.*

Olayın Detayları: Çöken Çelik Hangar Faciası

Açıklamada, Boise İtfaiyesi Operasyonlar Şefi Aaron Hummel tarafından yapılan basın toplantısında, çelik hangarın “feci” şekilde çöktüğü belirtildi. Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarına başladı.

Durum Kritik: Yaralılardan 5’i Hayati Tehlike İçerisinde

Olayda yaralanan 9 kişiden 5’inin durumunun kritik olduğu vurgulanırken, kent yetkilileri ve sağlık ekipleri, yaralılara en hızlı şekilde müdahalede bulunabilmek için koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Yaralıların tedavi süreçleri ise hassasiyetle takip ediliyor.

Soruşturma Başlatıldı: Çökmenin Nedeni Araştırılıyor

Yaşanan facia sonrasında yetkililer, olayın nedenini belirlemek için soruşturma başlattı. Çelik hangarın çökme sebebini anlamak adına yapılacak olan inceleme, benzer olayların önlenmesi ve gelecekteki güvenlik tedbirlerinin alınması açısından büyük önem taşıyor.