1. Anasayfa
  2. Spor

Galatasaray’ın Liderlik Hedefi, Beşiktaş’ta Cedric Soares Heyecanı

Galatasaray’ın Liderlik Hedefi, Beşiktaş’ta Cedric Soares Heyecanı

Trendyol Süper Lig’in heyecan dolu mücadelelerinde Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde adeta fırtına gibi esiyor. Son olarak Kasımpaşa karşısında zorlu bir maçı 4-3 kazanarak 3 puanı hanesine yazdıran sarı-kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde liderlik koltuğunda yer alıyor. Galatasaray, Okan Buruk liderliğinde tekrar şampiyonluk ipini göğüslemek için kararlı bir şekilde ilerliyor.

Ancak ligde durum Beşiktaş için pek parlak değil. Sezon boyunca 3 kez teknik direktör değiştiren Beşiktaş, Portekizli teknik adam Fernando Santos yönetiminde devam ediyor. Son olarak Antalyaspor’a 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar, ligde 46 puanla 4. sırada bulunuyor. Cedric Soares transferiyle güç kazanmaya çalışan Beşiktaş, yaz transfer döneminde büyük bir iddiayla hazırlanıyor.

Nefes kesen 2023/24 sezonunun sona ermesine yaklaşırken, takımlar yaz transfer dönemi için çalışmalarına başladılar. Özellikle Galatasaray ve Beşiktaş, İngiliz devi Arsenal’in yıldız futbolcusu Cedric Soares için transferde karşı karşıya gelmiş durumdalar. İtalyan basınına göre, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Portekizli sağ bek Cedric Soares, hem Beşiktaş hem de Galatasaray’ın transfer listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Tuttomercatoweb’de yer alan haberlere göre, Cedric Soares’e sadece Türkiye’den değil İspanya, Fransa ve İngiltere’den de ilgi var. Tecrübeli sağ bek, bu sezon Arsenal formasıyla 6 maçta görev alırken gol veya asist üretemedi. Ancak 32 yaşındaki deneyimli futbolcu, kariyeri boyunca Sporting, Coimbra, Southampton, Inter ve Fulham gibi önemli takımlarda başarılı performanslar sergilemişti. Güncel Transfermarkt verilerine göre Cedric Soares’in piyasa değeri 2 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda.