1. Anasayfa
  2. Siyaset

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Adayı

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Adayı

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı olduğu öğrenildi. Halk TV muhabiri Ferit Demir’in aktardığı bilgilere göre, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Maçoğlu, Kadıköy’den TKP’nin adayı olacak.

Maçoğlu’nun Siyasi Geçmişi: 2014 yerel seçimlerinde Tunceli’nin Ovacık ilçesinde belediye başkanı seçilen ve ardından 2019’daki yerel seçimlerde Tunceli Belediye Başkanı olarak göreve gelen Fatih Mehmet Maçoğlu, sol sosyalist çizgisiyle dikkat çekiyor. Bu kez TKP’nin İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılacak.

Maçoğlu’nun Açıklamaları: Fatih Mehmet Maçoğlu, adaylığı hakkında yaptığı açıklamada, “Kararı kurumum az önce kesinleştirdi. Sol sosyalist kurumların içinde yer aldığı yaklaşık 20 kurum ve siyasi partinin ortak adayı olarak TKP çatısı altında 31 Mart seçimlerinde Kadıköy’den aday olacağım. Beni aday olarak gösteren tüm sosyalist güçlere, partilere teşekkür ediyorum. Kendimize güveniyoruz, kazanacağız” dedi.