1. Anasayfa
  2. Gündem

YENİ YASAK BAŞLIYOR! Bundan sonra kesinlikle yapılmayacak

YENİ YASAK BAŞLIYOR! Bundan sonra kesinlikle yapılmayacak

Ev sahipleri için evlerinde güvenlik kamerası bulundurmayı yasaklayan yeni bir kural 30 Nisan’da yürürlüğe girecek. Airbnb, ev sahiplerine bu kuralı getirerek misafirlerin mahremiyetine öncelik verme amacını taşıyor. Bu kural kapsamında, oturma odası ve koridor gibi ortak alanlara kamera konulması da yasaklanıyor. Daha önce yasak olan banyo ve yatak odası gibi mahremiyet alanlarına ek olarak, ortak alanlara da kamera konması engelleniyor.

Evin dışına kamera koymak isteyen ev sahipleri ise ilanlarında bunu belirtmek ve kameraların konumunu göstermek zorunda kalacaklar. Ancak dışarıya konulan kameraların içeriği göstermesi yasaklanacak.

Bu yeni kurala uymayan ev sahipleri Airbnb’den ihraç edilme riskiyle karşı karşıya kalacaklar. Ev sahipleri, 30 Nisan’dan önce evlerindeki kameraları kaldırmak zorunda olacaklar.

Airbnb’nin bu değişikliği, topluluğa daha net kurallar oluşturma amacıyla gerçekleştirdiği belirtiliyor. Ev sahipleri ve kiracılar bu yeni düzenlemeye dikkat etmeli ve 30 Nisan’a kadar gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.