1. Anasayfa
  2. Gündem

İstanbul’da Soğuk ve Karlı Hava Uyarısı: Hafta Sonu Balkanlar Üzerinden Soğuk Hava Dalgası Geliyor

İstanbul’da Soğuk ve Karlı Hava Uyarısı: Hafta Sonu Balkanlar Üzerinden Soğuk Hava Dalgası Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, İstanbul’da hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle halk uyarıldı. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların daha da düşeceği, cumartesi günü yağmur, pazar günü karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışının geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları Düşüyor

İstanbul’da güne 5 dereceler civarında başlanan hava sıcaklıklarının, hafta sonu itibarıyla 2-4 derece daha düşerek kış değerlerine gerileyeceği belirtiliyor. İstanbul genelinde yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken, bu durumun beraberinde kar yağışına dönüşeceği öngörülüyor.

Uzun Vadeli Hava Durumu

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 31 Ocak tarihine kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceği ve 1-10 Şubat tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Halkın olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemle vurgulanıyor.