1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Son Dakika: Bitcoin 40 bin doların altına indi

Son Dakika: Bitcoin 40 bin doların altına indi

Bitcoin, hafta sonu 42 bin doların üzerine çıkarak Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyelerini görmüştü. Kripto para, sabah saatlerinde bir kez daha 40 bin doların altına düştü.

Geçen hafta Amazon’un ödeme araçlarına kripto paralara yer vereceği haberiyle yükselen Bitcoin, kısa bir süreliğine düşmesine rağmen şirket daha sonra haberleri yalanlasa da yükseliş trendini sürdürdü.

BITCOIN 39 K, ETHER 2 BİN 500 SEVİYE

Yüzde 5,9 düşüşle 39,738 dolar olan bitcoin’in yanı sıra, ethereum yüzde 2,9 düşüşle 2.557 dolardan işlem görüyor.

Önceki hafta 30.000 doların altında gören Bitcoin, Amazon ve Tesla gibi büyük şirketlerin piyasaya gireceği beklentilerinin oluşmasıyla toparlandı.

 

Amazon’un bu yılın sonundan itibaren Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul edeceği haberini reddetmesinin ardından 40 bin dolara yakın olan Bitcoin, inkarla birlikte 36 bin dolara düştü, ardından tekrar yükselerek 40 bin doların üzerine çıktı.

Şu an itibariyle 39 bin dolar seviyesinde olan kripto para, dikkatle izlenmeye devam ediyor.

DEVLETLER HALA MESAFELİ

Kripto paralar, vergilendirme zorlukları, terörün finansmanı ve kara para gibi konular nedeniyle üzerinde dikkatle durulan kripto paralara çeşitli ülkelerden gelen müdahaleler yüzünden yatırımcılar için güvenli alan olmaktan hala uzak.

Çin’in kripto madenciliğini yasaklamasının yanı sıra ABD’li düzenleyicilerin de bu alanlara dair sürekli mesaj vermesi, yatırımcıları kaygılandıran bir başka endişe.