1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Devlet Destekli 65.000 TL Ödeme Duyuruldu! Bakanlık Açıkladı: E_DEVLET Başvuru Yapılacak

Devlet Destekli 65.000 TL Ödeme Duyuruldu! Bakanlık Açıkladı: E_DEVLET Başvuru Yapılacak

Yüz binlerce kişi için çok önemli bir duyuru yayınlanırken, 65.000 TL’nin devlet tarafından karşılıksız verileceği paylaşıldı. Duyuruda bu desteğe ilişkin detaylar da aktarıldı ve başvuruların 10 Haziran’da sona ereceği paylaşıldı. Bu desteğe başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği belirtildi. Ayrıca engelli vatandaşlara 65 bin TL’ye, eski hükümlü girişimci adaylarına ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek.

65 BİN LİRA PARA VERİLDİ
Özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden hibe desteği verileceği belirtilerek tahsil edilen idari para cezaları; Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği belirtildi. Bu destek tutarının 65 bin liraya kadar çıkarıldığı açıklandı.

YAPILACAK İŞLEMLER
Bu hibe desteğinden yararlanabilmek için KOSGEB tarafından bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartları sağlayan engelli veya eski hükümlü vatandaşlara maddi destek verilmektedir. Özürlü vatandaşlar ile en az %40 engelli ve işgücü kaybı olan eski hükümlülere sağlanan 65 bin TL’lik hibe desteğinin 45 bin TL’si kuruluş desteği, 15 bin TL’si işletme gideri ve 5 bin TL’si kuruluş desteğidir. operasyonlar destek olarak verilmektedir.

KOSGEB’in uygulamalı eğitim programlarına katılmaları, programı tamamlamaları, katılım belgesi almaları ve kurmayı düşündükleri işle ilgili proje hazırlamaları gerekmektedir. Bu işlemleri tamamlayan ve kriterleri karşılayan vatandaşlara para veriliyor. Bu miktar 65 bin liraya kadar çıkıyor.

UYGULAMA DETAYLARI
Bu desteğe ilişkin duyurunun devamında, İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yoluyla yapılacak proje başvurularının kabul edilmeyeceği, tüm sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kuruluşlarına hizmet verileceği belirtildi. engelliler projelerini 10 Haziran 2022 mesai bitimine kadar hazırlayacak. İllerinde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebilecekleri belirtildi.

Eski hükümlüler ise projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim etmek zorundadırlar.